Hukka

Hukan vaakuna

Hucan pitäjä on yksi Aarnimetsän paronikunnan eteläisistä pitäjistä. Aarnimetsä, jonka jaloluontoisen ja oikeamielisen paroniparin suojelukseen Huccakin kuuluu, on puolestaan osa Tunnetun Maailman äärilaidalla sijaitsevaa Drachenwaldin uljasta kuningaskuntaa. Hucan asukkaiden hyvinvoinnista huolehtii ja heidän asioitaan paronikunnassa tarmokkaasti ajaa asukkaiden keskuudestaan valitsema pitäjän vouti, jolla on apunaan erilaisista tuiki tarpeellisista virkailijoista koostuva avustajakunta.

Hucan pitäjää asuttaa yli neljättäkymmentä ahkeraa ihmisenpuolta, joiden tiedot, taidot ja kiinnostuksen kohteet kattavat melko lailla kaiken, mitä vain mieleen tulee. Jos jotakin ei kukaan Hucassa taida tai harrasta, tietää joku aina jonkun jostakin, joka tuostakin asiasta taitaa kertoa ja opettaa. Sen lisäksi, että huccalaiset omaksi ilokseen ja pitäjässä vierailevien ulkopaikkakuntalaisten viihdytykseksi kaikenlaista puuhastelevat, matkustelevat Hucan asukkaat myös ahkerasti ympäri paronikuntaa, kuningaskuntaa ja koko tunnettua maailmaa uusien tietojen, taitojen ja uutisten toivossa.

Kaiken kaikkiaan on Hucan pitäjä mitä mainioin paikka asua ja elellä, ja toivottaa sydämellisesti tervetulleiksi niin satunnaiset matkalaiset kuin uudet asukkaatkin.

 

Keskiaikaseura Hukka ry. on Suomen keskiaikaseuran alayhdistys, jonka toiminta keskittyy pääkaupunkiseutuun ja ympäryskuntiin. Hukka ry. toimii Suomen keskiaikaseura ry:n kautta yhteistyössä kansainvälisen Society of Creative Anachronism (SCA)-yhdistyksen kanssa. Hukka ry:n keskeinen tarkoitus on edistää keskiajan ja renessanssin kulttuurien, käsitöiden ja taiteiden harrastusta ja tuntemusta, ja Hukassa harjoitetaan ja opetellaankin kaikkea sitä, mitä keskiajallakin tehtiin: käden taitoja kehräämisestä nahkatöihin ja kirjamaalauksesta metallivaluun, taistelemista rottinkiasein, tanssia ja hyviä tapoja, lukemista ja tieteellistä tutkimusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *