Kalenteri

Sunnuntaitapaamiset, tavernat ym. 

Sunnuntaitapaamiset pidetään Oulunkylään nuorisotalolla (Nuotta), Kylänvanhimmantie 25, klo 17-21. Talo on aivan aseman vieressä, Oulunkylään pääsee Helsingistä junilla K, I, N ja T ja lännestä lentokentän kautta P-junalla. Aseman ja nuorisotalon välissä on myös parkkipaikka – muista parkkikiekko!

Tavernan pitopaikka sovitaan viimeistään saman viikon alussa Hukan Facebook-sivulla. Aika usein on tavattu klo 18 Vltavassa Elielinaukiolla Rautatieaseman vieressä.

Nuotan salissa kässät ym työpajat pidetään Nuotan olkkarissa.

Syksy 2018

12.8. Syyskauden aloitus: pohditaan syksyn ohjelmaa ja tehdään vapaamuotoisesti käsitöitä

19.8. Koptisidokset osa 1 (Maerith): Koptisidos on varhainen sidosmalli kirjoille (n. 2. vuosisadalta eteenpäin). Aloitetaan kansien valmistelulla, ja jos ehditään, niin ainakin taitellaan vihkoja valmiiksi. Jatkuu 9.9.

26.8. Lautanauhan tekoa (Wiljalempi), sekä bofferi- ja haarniskapaja: Tehdään lautanauhoja (historiallinen tekniikka koristenauhojen ja vöiden tekoon) sekä tehdään pehmoaseita lapsille (tai lapsenmielisille) ja haarniskoja / haarniskojen huoltoa rottinkitaistelua varten.

2.9. Scriptorium (Kerttu): Tehdään keskiaikaisesti illuminaatiota ja kalligrafiaa

9.9. Koptisidokset osa 2 (Maerith) sekä uusien ilta: Jatketaan koptisidoksia ja esitellään seuran toimintaa kaikille kiinnostuneille sekä uusille jäsenille!

16.9. Teltan ompelu (Izabella): Luento erilaisista vaihtoehdoista keskiaikaisen teltan ompeluun ja vinkkejä ratkaisuihin.

23.9. Hukan seinävaate: Edistetään Hukan seinävaatetta

30.9. Nuolipaja (Vallittu): Tehdään nuolia jousiammuntaa varten.

7.10. Hukka Pakila-seuran Kekrijuhlassa. Tapahtuma kaikille avoin!

14.10. Hukan syyskokous jonka jälkeen mekkoklinikka (Izabella): Pohditaan ja tehdään keskiaikaisia vaatteita ja kaavoitusta

19.-21.10. Hukan Kekrijuhla: Pidetään hauskaa viikonlopun ajan keskiaikaisessa hengessä. Mm. saunotaan ja syödään hyvin, tehdään käsitöitä sekä taistellaan ja harrastetaan jousiammuntaa.

28.10. Mekkoklinikka (Izabella): Sovitusapua keskiaikavaatteille

4.11. Scriptorium (Kerttu) sekä heraldiikkapiiri (Walborg): Tehdään keskiaikaisesti illuminaatiota ja kalligrafiaa. Heraldiikkapiirissä apua vaakunan ja keskiaikanimen suunnittelemiseen ja rekisteröimiseen.

16.-18.11. Käsityöviikonloppu mestari Tofan luona Pornaisissa. Tehdään keskiaikaisia käsitöitä sekä lauleskellaan lauluja ja tehdään pronssispiraaleja (muinaisia koristeita)

2.12. Scriptorium (Kerttu): Tehdään keskiaikaisesti illuminaatiota ja kalligrafiaa

7.-9.12. Annanpäivät

16.12. Hukan pikkujoulut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *