Toiminta

Taistelutoiminta

Rottinkitaistelu eli SCA Heavy Combat eli SCA Fighting on täyden kontaktin kamppailulaji, jolla tähdätään keskiaikaisen jalkaväkitaistelun simulointiin. Laji soveltuu kaikille; sekä naisille että miehille, pienille ja suurille, vanhoille ja nuorille. Turnajaisiin ja sotatapahtumiin osallistumisella on Suomessa 16 vuoden ikäraja, ja muualla maailmassa yleensä 18 vuoden ikäraja. Taistelua ohjaa aina asiaan koulutettu henkilö, marski.

Hukassa rottinkitaistelua järjestetään Oulunkylän nuorisotalolla, Nuotalla ja matsivuorot löytyvät kalenterista. Myös torstaisi-iltaisin on treenejä Pitäjänmäessä. Taistelutoiminnasta ja treeneistä saa lisätietoja marskilta.

Lisäksi matsausta järjestetään SCA:n virallisissa tapahtumissa. Aarnimetsän taistelutoiminnasta löytyy lisätietoja täältä. 

Hukan marski:

Tuomas Tharo

Jousiammunta

Jousiammuntaan saa osallistua kuka tahansa, kunhan noudattaa ammuntasääntöjä ja marskin ohjeita, sekä on sopivassa fyysisessä ja henkisessä kunnossa. Alaikärajaa ei ole, mutta alle 12-vuotiaalla on oltava huoltaja lähettyvillä ammunnan aikana. Jousiammuntaa ohjaa aina asiaan koulutettu henkilö, jousimarski.

Hukassa, jousiammuntaa harrastetaan Helsingin Ruskeasuon ulkoradalla (Tenholantien pää) säännöllisen epäsäännöllisesti. Ruskeasuolla voi käydä kaksi kertaa ilmaiseksi tutustumassa, sen jälkeen tulee liittyä Hukan jäseneksi ja maksaa taustamaksu, lisätietoja ja treeniaikoja saa marskeilta.

Talvella ammumme sisällä Oulunkylän nuorisotalolla, Nuotalla, ammuntavuorot löytyvät kalenterista. Näiden lisäksi kisoja ja leikkimielistä ammuntaa järjestetään SCA:n virallisissa tapahtumissa. Aarnimetsän jousiammunnasta löytyy lisätietoja täältä.

Hukan jousimarskit:

Kerttu Katariinantytär Roisko

Vallittu Aff Hucka

Walborg Liucoin

Tieteet ja taiteet

Hukassa harrastetaan hyvin paljon erilaisia tieteitä ja taiteita Oulunkylän nuorisotalolla, Nuotalla. Tieteillä ja taiteilla tarkoitetaan mm. käsitöitä, haarniskojen tekemistä, tanssia, ruuan laittoa, soittamista, laulamista, korujen tekemistä, historian ja kulttuurin tutkimusta ja heraldiikkaa. Kalenteri kootaan harrastajien toiveiden pohjalta ja on erilainen joka kaudella. Toiveita voi esittää tiede- ja taidevastaavalle.

Hukan tiede- ja taidevastaava:

Viljalempi Talventytär