Uusille

Tervetuloa keskiaikaan

SCA:ssa emme elä keskiaikaa niin kuin se todellisuudessa oli. Toki tiedämme millaista elämä silloin oli iloineen ja suruineen, mutta haluamme unohtaa ikävät puolet, ainakin tapahtumien ajaksi. Keskiaika, jota me elävöitämme, on romantisoitua keskiaikaa. Myös keskiajalla ihmiset pyrkivät eroon arjen tylsyydestä trubaduurilyriikan, saagojen, ritari- ja hovikulttuurin avulla. Mekin pyrimme tähän, elävöittämään nk. Unelmaa keskiajasta. Tapahtumissa olemme kaikki kuin nuo keskiajalla eläneet, jotka hetkellisesti pyrkivät näkemään elämänsä kauniina ja keveänä. Se mitä harrastamme, on leikkiä ja näin ollen sen tulisi olla hauskaa kaikkien osanottajien, niin vakavamielisten kuin vapaamielistenkin harrastajien mielestä. Itseltään voi aina vaatia täydellisyyttä, vaikka seura ei sitä vaadikaan, mutta muilta harrastajilta ei pidä odottaa yhtä suurta paneutumista, sillä kaikille se ei ole mieleen. Tärkeintä on, että kaikki ylläpitävät omaa Unelmaansa (pilaamatta muiden Unelmaa) ja pitävät hauskaa keskiaikaisen tunnelman merkeissä.

lähde:  Aarnimetsän vanha Uuden jäsenen opas

Seuran toiminnan eri osa-alueista voit lukea laajalti Aarnimetsän paronikunnan sivuilta, katso Keskiaika harrastuksena.

Sunnuntaitapaamiset

Kouluvuoden ajan eli elokuusta toukokuuhun on Hukalla viikottaisia tapaamisia Oulunkylän nuorisotalo Nuotassa (Kylänvanhimmantie 25) sunnuntaisin klo 17 – 21. Sunnuntaitapaamisissa pidetään esitelmiä, luentoja ja työpajoja kaikenlaisesta keskiaikaan liittyvästä sekä tehdään omia käsitöitä ja vaihdetaan kuulumisia. Oulunkylässä meillä on käytössä loistava keittiö, oleskelutila sekä iso sali rottinkitaistelua varten (rottinkitreeneistä enemmän alla).

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita kuuntelemaan opetusta tai muutoin vain tekemään omia käsitöitään taikka juttelemaan ja juomaan teetä. Näissä tapaamisissa käydään “arkivaatteissa”, joten voit tulla ihan sellaisena kuin olet! Tulevien sunnuntaitapaamisten aiheista löydät lisätietoa kalenterista ja niistä tiedotetaan myös postituslistalla.
Kesällä ei pidetä säännöllisiä tapaamisia, mutta satunnaisesti saatetaan kokoontua esim. ompeluseuroihin; näistä tiedotetaan ainakin postituslistalla.

Jos haluat opettaa sunnuntaipiirissä tai toivot sinne jotain tiettyä aihetta, ota yhteyttä Hukan tiede- ja taidevastaavaan, moas@hucca.org.

Helpoiten löydät perille paikallisjunilla I, K, N ja T sekä P Oulunkylään. Laskeudu asemalaiturilta eteläpäädystä ja suuntaa opasteiden mukaan kohti Kylänvanhimmantietä. Nuorisotalo on oikealla, työväenopiston vieressä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *